Имайки предвид предварителната подготовка можем да уверим всички обичащи риболова с муха и шнур в България, че това ще бъде най-добрия мухарски събор, състоял се в България ! Очаквайте съвсем скоро и всички подробности ! С течение на времето традиционно ще представим и гостите и програмата на събора. Надявам се през Септември да се видим всички там!

Тошо Атанасов … Естествено! Няма събор без него и не трябва да има! Тошо отново ще бъде част от Националния Мухарски Събор в Клисура и ще го очакваме с нетърпение, а всички които имат желание да попият нещо в муховръза или кастинга от него ще имат тази възможност и през двата дни! Просто го попитайте 😉


Игорь Тяпкин ! Най-големият – една от легендите на световното мухарство! За Федерацията на Мухарите в България, а предполагам и за абсолютно всички обичащи риболова с муха и шнур е огромно удоволствие, че Игор Тяпкин прие нашата покана и ще гостува на предстоящият Национален Мухарски Събор през Септември в Клисура! Огромна благодарност на Янис Ганчев, сбъднатата мечта да се срещнем с Игор Тяпкин в България е благодарение на него. Съборът наистина е на световно ниво и както каза Стоян Филипов – никак не е за изпускане 😉 …

Още едно световно име в България на Националния Мухарски Събор в Клисура през Септември – Чарлз Жардин (Charles Jardine) ! Един от най-прочутите мухари от добрата стара Англия, изключително фин кастингист, перфектен връзвач и даровит художник! Много трудно се описва такава комплексна личност от мухарския свят – канен на всички световни сбирки и изложения и издал страшно много книги и статии, а за картините на мухарска тематика думите са малко. За всички нас е изключителна чест и удоволствие, че Чарлз успя да намери време в излючително натоварения си график и ще посети нашия събор. Огромната заслуга за това е естествено на Станислав Мънков … Съборът ще бъде на световно ниво!

Надица и Игор Станчеви (Nadica Igor Stancev)! Едни от най-големите връзвачи на нашето време и наши приятели отново ще бъдат с нас на предстоящия събор! Страхотни мухи, невероятни техники, огромен опит и знания – всичко това ще можем да видим на живо през Септември! За нас е чест и удоволствие, очакваме ви!

Страхотната новина от вчера – Най-големият приятел на българското мухарско общество ще бъде за четвърти път наш гост … Кой ? … Рой ! … естествено ! За нас е огромно удоволствие отново да посрещнем Големия Roy Christie !

За нас е изключителна чест и удоволствие, че на предстоящия събор в Клисура ще ни гостува невероятния връзвач от Баня Лука – Владимир трампа (Vladimir Trampa) ! Всички от години гледаме неговите страхотни мухи в интернет, време е да ги видим и на живо през Септември !

Бане Тодорович /Bane Todorovic/ – Отново на нашия събор! След като малко ни “изневери” тази пролет гостувайки на събора в Швеция и EWF-a в Мюнхен – ред е отново да бъде и в Клисура ! 😉 Бане показа много интересни мухи на последните два събора, радостното е, че този път няма да бъде и сам … очаквате още … 😉

Един от най-добрите български връзвачи Стоян Филипов (Stoyan Filipov) ще присъства естествено на националния събор през Септември. Всички го познавате и сме му безкрайно благодарни, за всичко показано ни през годините!

Станислав Мънков (Stanislav Mankov) ! … Капитан на Българския национален отбор по риболов с изкуствена муха и шнур, единственият българин сертифициран инструктор на Европейската Флай-Фишинг Асоциация (EFFA) !
Стани ще има отново пълноценно присъствие на предстоящия Национален Мухарски Събор, като ще участва заедно с останалите гости в презентациите в кастинг секторa, а заедно с Тео и в страшно полезния “кастинг-клиник”, който се прави на всяка сбирка. В традиционната шатра ще представи продуктите на “Mankov Fly Fishing” и на “Patagonia”, а естествено ще върже и някоя муха